preloader

İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ

Geçmişten

Günümüze

2016 yılında İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ismiyle kurulan üniversitemiz  11.03.2022 tarihli ve 31775 sayılı Resmi Gazete uyarınca İstanbul Topkapı Üniversitesi ismini almıştır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi, bilim, sanat ve tasarım üçlüsünü bir arada yeniden yorumlayarak inovasyon ve sürekli gelişimi hedefleyen, dönüşüm ve ilerlemeyi hızlandıracak öncü teknolojileri hayata geçirmeye odaklanmış bir şehir içi üniversitesidir. Kazlıçeşme, Balat, Levent, Şişli ve Yenibosna olmak üzere farklı lokasyonlarda konumlanmaktadır.

Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Topkapı SEM) 2017 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

Amaçlarımız

Hayat boyu öğrenme prensibiyle akademik alanın dışında kalan tüm alanlarda gerek öğrencilere gerekse diğer kişilere yüksek kalitede eğitimler düzenlemektedir. Sürekli Eğitim Merkezimiz şu anda Kazlıçeşme ve Balat olmak üzere iki farklı yerleşkede çalışmalarını sürdürmektedir. Kazlıçeşme yerleşkesinde yer alan merkez ofiste yönetim ekibi yer almaktadır. Genel katılıma açık eğitimler bu yerleşkede gerçekleşmektedir. Sürekli Eğitim Merkezimiz İŞKUR ile birlikte ‘Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme’ Programını yürütmektedir. Bu programın tüm eğitimleri ve organizasyonu Balat yerleşkemizde yer alan İŞKUR Proje Ofisinde gerçekleşmektedir. Bilim, sanat ve tasarım arasındaki ilişkiyi yeniden yorumlayan İstanbul Topkapı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Topkapı SEM) eğitim ve kalite değerlerini merkezde konumlandırarak alanında uzman, deneyimli akademik kadrosunun ve bağımsız eğiticilerin liderliğinde iş dünyasına nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.